Om mig

Jag är 25 år gammal och studerar redovisning på universitet i Finland. Som många andra investerare så kallar jag mig värdeinvesterare och faller mest under kategorin tillgångsinvesterare. Tycker om att köpa bolag som haft kortsiktiga problem och därav glöms bort eller ogillas av marknaden (vilket i sin tur kan dra ner aktiepriset till orimliga nivåer). Försöker mitt bästa med att hålla ett säkert avstånd från mainstream börsmedia eller proffsanalytiker, av den enkla orsaken att dessa inte är helt opartiska utan har en arbetsgivare bakom sig.

One up on wall street” av Peter Lynch var första investeringsboken jag läste. Efter att ha vågat ta första steget och köpt min första aktie (Nokian Renkaat), har jag tagit som vana att lära mig någonting nytt varje dag. Tror starkt på att man konstant ska vara öppen för nya idéer och lyssna på andra, samtidigt ska man vara skeptisk till allt man hör och bygga en egen uppfattning. Precis så vill jag att mina läsare ska se på denna blogg.

Mitt långsiktiga mål för framtiden är att kunna leva på mina investeringar.

Det som skrivs på denna blogg ska inte ses som sälj- eller köprekommendationer. Innehållet baserar sig mest på min egna åsikter. Jag har kort erfarenhet av börsen och skriver för att lära mig.